torser

De ce este daunatoare utilizarea cuptorului cu microunde

De ce este daunatoare utilizarea cuptorului cu microunde

    Cu toate ca existenta aparaturii moderne este deosebit de utila si ne usureaza de fiecare data munca, utilizarea acesteia nu este lipsita de efecte daunatoare sanatatii. Astfel, telefonia mobila, computerele, televizoarele sau cuptoarele cu microunde emit radiatii electromagnetice, ce reprezinta un pericol pentru sanatate.

     Chiar daca unele persoane acorda o atentie deosebita alimentelor pe care le cumpara, alegerea corecta a unei modalitati cat mai sanatoase pentru a le prepara este deosebit de importanta, motiv pentru care incalzirea acestora la cuptoarele cu microunde dauneaza sanatatii.

      Totodata, daca tinem cont de faptul ca este afectata calitatea hranei din zilele noastre, astfel incat valorile nutritionale ale alimentelor au scazut considerabil in ultimul secol, astfel incat pentru a beneficia de cantitatea necesara de substante nutritive, este nevoie sa consume o cantitate mult mai mare de legume si fructe, ceea ce este imposibil pentru multe persoane, atunci este important sa se asiguram ca prin maniera in care ne pregatim hrana, valorile nutritionale nu sunt reduse.

       Conform cercetarilor efectuate, s-a demonstrat ca prin utilizarea cuptorului cu microunde sunt distruse moleculele din mancare, ce poate duce la transformarea anumitor substante din mancare in substante cancerigene. Pentru a incalzi alimentele, microundele forteaza moleculele de apa din ele sa se transforme in aburi ce incalzesc mancarea.

       In timp ce incalzesc cu o rapiditate crescuta alimentele, microundele determina o schimbare chimica a alimentelor, insa mancarea este incalzita inegal. Astfel, exista unele puncte fierbinti in hrana incalzita ce pot cauza arsuri, motiv pentru care este neindicat sa se utilizeze microundele pentru a incalzi biberoanele, deorece pot provoca arsuri cu laptele foarte incalzit.

      Un alt aspect ingrijorator al utilizarii cuptoarelor cu microunde este reprezentat de scurgerile de substante chimice toxice din ambalajul alimentelor care se pot prepara la microunde, conform numarului din ianuarie februarie din anul 1990 a jurnalului Nutrition Action. Printre cele mai toxice substante se afla BPA sau bisfenol A, care este utilizata in compozitia produselor din plastic si care poate dauna sanatatii organismului.

     Alaturi de scurgerile de substante chimice toxice din ambalajul alimentelor preparate la microunde, inainte exista riscul  de scurgeri de radiatii ale cuptoarelor cu microunde, insa astazi exista cantitati mici de scurgeri de radiatii prin sticla de vizualizare. Conform FDA (Food and Drug Administration) aceste radiatii se afla intr-un procent mult prea mic pentru a afecta sanatatea oamenilor.

      Cu toate acestea, chiar daca cuptoarele cu microunde respecta reglementarile in vigoare pentru a putea fi utilizate in siguranta, exista riscul ca nivelul de microunde din bucatarie sa fie mult mai crescut ca cel produs de telefoanele mobile.  Astfel, pentru a fi in siguranta este bine sa va aflati la o distanta considerabila de cuptoarele cu microunde atunci cand acestea functioneaza si sa fie feriti copii.

     Persoanele care s-au expus excesiv la cuptoarele cu microunde au prezentat simtome precum insomnii, tulburari de somn, transpiratii nocturne, depresie, iritabilitate, dureri de cap, stari de ameteala, scaderea imunitatii, umflarea ganglionilor limfatici, greata si pierderea poftei de mancare, tulburari ale vederii sau sete exesiva si urinare frecventa.

     Dat fiind faptul ca utilizatorii cuptoarelor cu microunde si a altor surse de radiatii electromagnetice, precum monitoarele PC ultramoderne au prezentat anumite simptome, precum oboseala crescuta, dureri de cap, irascibilitate sau insomnie, organismul trebuie protejat impotriva radiatiilor. Astfel, exista o componenta informationala impotriva careia nu este asigurata protectie, motiv pentru care dispozitivul Torser asigura utilizatorilor sai protectie impotriva radiatiilor electromagnetice.

Torser
Despre Torser