torser

Cum este influentat omul de campul electromagnetic

Cum este influentat omul de campul electromagnetic

   Campul electromagnetic este definit precum o forma deosebita de materie, prin care interactioneaza particule incarcate electric, astfel incat acesta este ansamblul campurilor electrice si magnetice, ce se oscileaza si se genereaza reciproc la trecerea curentului electric printr-un conductor. Astfel, campul electric este produs de un curent electric care traverseaza un conductor stationar, iar cel magnetic este produs de un curent electric ce traverseaza un conductor in miscare.

     De asemenea, campul electromagnetic actioneaza asupra omului si a organismelor vii in moduri variate, fie general sau local, fie in maniera continua sau discontinua, insa cu urmari asupra obiectului iradiat. Astfel, aceste urmari variaza in functie de frecventa emisiilor, intensitatea campului electromagnetic, durata iradierii, combinarea frecventelor campului electromagnetic sau modularea semnalului.

      Pentru a cunoaste riscurile la care este supusa populatia, se studiaza reactia sistemului nervos, sistemului imunitar, sistemului reproducator sau a sistemului endocrin la actiunea campului electromagnetic, aceste sisteme fiind esentiale pentru viata. Atunci cand omul este supus pentru o perioada indelungata la actiunea campului electromagnetic, efectul biologic al acestuia se acumuleaza, motiv pentru care pot aparea pe termen lung anumite probleme de sanatate, precum leucemie, degenerarea sistemului nervos central, tumori cerebrale sau afectiuni hormonale.

       Extrem de interesant este faptul ca organismul uman reprezinta un sistem electromagnetic complex, astfel incat organele interne detin o frecventa naturala de vibratie, iar daca campul eletromagnetic este influentat din exterior poate afecta functionarea organelor interne, determinad  aparitia afectiunilor si distrugerea organelor, cat si a organismului.

       De asemenea, femeile insarcinate pot fi afectate de actiunea biologica a campului electromagnetic, astfel incat efectele daunatoare afecteaza fatul. Totodata, acestea sunt daunatoare in special pentru copii, persoanele cu o imunitate scazuta, persoanele alergice, cat si cele care sufera de afectiuni ale sistemului nervos central, ale sistemului cardiovascular sau ale sistemului hormonal.

       Pentru a fi posibila evaluarea protectiei organismului uman impotriva emisiilor electromagnetice, s-au stabilit trei tipuri de stari de prezentare ce caracterizeaza organismul uman, prima dintre acestea fiind corpul material. Acesta este corpul obisnuit si organele ce il alcatuiesc, iar medicina europeana se ocupa de mentinerea acestora la un nivel de capacitate vitala.

     Corpul campului energetic este cea de-a doua stare a organismului, ce se afla localizat in imediata apropiere a corpului material, iar mentinerea echilibrului corpului energetic reprezinta obiectivul medicinei orientale. Corpul campului informational reprezinta primul filtru de informare despre mediul exterior, fiind exteriorul corpului material, care se intinde in unele situatii la sute de kilometri. In functie de informatiile receptionate de corpul campului informational, se petrec anumite procese in corpul material si in cel energetic.

       Pentru a va putea bucura de un organism sanatos, este bine ca toate cele 3 tipuri de stari de prezentare sa se afle in armonie, pentru ca este distrus spre exemplu corpul informational, pot fi cauzate dezechilibre la nivelul energetic al organismului, ce duc la imbolnavirea corpului material. Astfel, daca se doreste ca un anumit tratament sa duca la obtinerea unor bune rezultate, este bine sa se inlature cauzele ce au dus la deformarea campurilor fizice ale omului.

     

Torser
Despre Torser